Tuesday, 7 June 2011

DANIAL OH DANIAL...MY LOVERS.


salam buat semua pembaca blog aq yang xseberapa ni.....

Mohd Danial Asyaraf itu lah nama yang kakak aq bagi kat anak kedua dia....danial nie perangai dia lain sikit....dia lah anak menakan aq yang paling kuat menangis...sampai2 ayah dia sendiri pun angkat bendera putih sbb xtau nak pujuk mcm mn dah kalau dia nagis....

semua orang xtau nak pujuk kalau dia dh start nagis..huh mau xpenat nak pujuk dia dh la jenis pujuk xmakan saman....penat,penat....kalau dia kata nak mak dia, mak dia jugak la kena mai...kalau orang lain yg mai siap la menangis lagi kuat..sampai satu taman dia xnak mengasuh dia sbb semua org tau dia ni jenis nagis kuat ang xmakan saman pny budak..hahahaha....

danial, danial........

tapi bila dh besar akin pandai pulak dia ckap...sampai xhenti-henti cakap....penat nak layan pulak...tp bagus la dia cakap dari dia nagis....hahahahaha....

tapi 1 jer perangai dia ni suka tolong mak dia buat kerja rumah....kecil2 lagi dah belajar masak dari mak dia...sbb dia tgk ayah dia pandai masak so dia pun nak pandai masak mcm ayh dia jugak....

Thursday, 2 June 2011

ANAK MENAKAN YANG PERTAMA....


salam buat semua pembaca blog aq yang xseberapa ni....

Anak menakan aq yg pertama nm dia MUZALIFAH.dia dilahirkan pada 25.5.2003......hari 2 lah buat pertama kalinya aq jadi mak saudara....

aq dpt gelaran "MAK CIK"..hahahaha rasa mcm nk gelak pn ada...tapi apa2 pn dh 2 lah gelaran yg aq dpt selepas ditolak,ditambah,didarab n dibahagi....

2 lah gelaran yg aq dapat...first muzalifah lahir rasa seronok gila sbb dapat rasa mcm mn ada ank menakan..kalau mak dia mai tido rmh aq siap lah anak dia aq and kakak2 usung la anak dia p merata...apa saja yg dia nak kami akan bagi...

sbb time 2 dia seorg ja anak menakan aq...jadi dok keliling dia ja la...time ada muzalifah ja tiap2 hari dok teringat dia ja....

ANAK MENAKAN BARU!!!!BESTNYA.


salam buat semua pembaca blog aq yang xseberapa ni......

Tanggal 20.11.2010 lahir seorg lagi anak menakan aq.Yang bernama MUKTAZZAH..Dimana berita 2 begitu mengembirakan seluruh ahli keluarga aq...Anak menakan aq kini dh bertambah jadi 4 org ...
Nampaknya bertambah tua la aq..Eeemmmmm apa boleh buat dh lumrah hidup.
Sekejap ja ank menakan aq dh 6 bulan lebih dh..Hai cepat ja masa berlalukan..Sampaikan tak terasa masa berlalu.

Pejam celik pejam celik dh masuk bulan jun dah...Eeuuurrrrrrmmm....Boleh dikatakan hampir setiap bulan aq g tgk dia...Bila tgk ja muka dia rasa tenang ja....Besa la bila kita tgk muka bdk2 kecil yg masih suci daripada dosa mesti kita rasa tenang ja...

Skg baru ja 6 bulan tapi gelagat dia x mcm bdk berumur 6 bulan..Action lebih dari bdk lain...Merangkak xmau terus2 duduk ja dh 2 ada hati nak berjalan terus....Bila tgk gelagat dia rasa nak tergelak pn ada...Kakak aq selalu kata kat anak dia malas nak pegang botol susu sendiri semua nak suruh org pegangkan....

uuuuurrrrrrrrmmmmmmmmmm.............

MUKTAZZAH oh MUKTAZZAH....